On this website I show the progress of my dollhouse. This, in half scale built, dollhouse consists of 5 Amsterdam Canal Houses. This dollhouse is a replica of the premises built at the Bickersgracht in Amsterdam in the 18th and 19th centuries. They still exist. This building was made by a grandfather for his granddaughter. When he was finished the granddaughter had other interests and the building was sold.

Vorderingen van 2009 tot 2015

Toen ik de Bickersgracht kocht had ik verwacht dat deze in 2015 echt wel klaar zou zijn.
Dat is niet het geval. Eigenlijk is het nog
Even een chronologisch overzicht van de gebeurtenissen rond De Bickersgracht.

-2009   Gekocht.


-2012   Besloten het huizen blok in tweeën te zagen.
De grachtenpanden zijn diep waardoor je moeilijk kan zien wat er achterin staat. De deur aan de voorkant ging met een scharnier open. Bij het openzetten neemt het huis erg veel ruimte in beslag. Hiervoor moest een oplossing bedacht worden. Mijn eerste gedachte ging uit naar paumelle scharnieren. Na aankoop en plaatsen bleek dat niet de oplossing te zijn.


-2013 Op de beurs de oplossing gevonden. Magneten om de panelen vast te zetten. Het monteren liet nog even op zich wachten. De reden hiervoor was dat ik bedacht had dat door het gebruiken van magneten alle zijden van de Bickersgracht open gemaakt kunnen worden. Ofwel, er moest nog een paneel los gemaakt worden. Er was veel moed nodig om deze actie uit te voeren.

-2014  Bij het zagen kwam meer kijken. Ook een verdieping vloer ontbrak. Steun balken tussen alle verdiepingen op de goede hoogte maken anders zou ik een scheef gebouw krijgen.
Hoewel, een grachtenpand in Amsterdam, ..................
Het zweet heeft me menig maal in de handen gestaan. Maar uiteindelijk is het gelukt.Van het een komt het ander. Als het een lukt waarom zou het ander dan niet lukken. Nog een stapje verder.
Het dak aan een kant los maken. Zo kan ook hier een kamer ingericht worden en is alles wat er staat goed te zien.

-2015 En zo staat het linker deel van de Bickersgracht nou in mijn werkkamer.
Er zijn veel plannen.
Ik ga beginnen met een keuken rechts onder. Daarover in een volgend blog meer.
Krin

1 comment:

  1. Je hebt wel lef gehad om het huizenblok in tweeën te zagen! Maar wel een goed initiatief.
    Ik heb het al eens eerder gezegd (misschien waren de huizen toen nog van Marjo, ik weet het niet meer), maar Bickersgracht is toch wel een van mijn favoriete poppenhuizen.

    ReplyDelete